Güler, ağlar, kızar, konsantre olursunuz… Bu ifade ve mimiklerin tümü bir gün gelir kırışıklık denen dert olarak karşınıza çıkar. Yakın zamana kadar bu problemin ameliyatsız çözümü pek mümkün değildi.
Oysa günümüzde Botox® sayesinde ameliyatsız bir müdahale ile kaslar rahatlatılarak bu çizgilerden kurtulmak mümkün!
Mimik kaslarının yıllar boyunca çalışması, üzerini örten deri üzerindeki kıvrımları belirgin hale getirir ve böylece yüzdeki dinamik çizgilenmeler ortaya çıkar. Mimik kaslarına botoks uygulanarak bu kasların hareketleri zayıflatılabilir, kas hareketlerindeki azalma, üzerindeki derinin, kas hareketleri ile katlanmasını ve katlanmaya bağlı çizgilenmeyi de azaltır. İşlem uzun süre tekrarlandığında bu kırışıklıkların ciltte kalıcı derin izler oluşturması da engellenir.
En sık ortaya çıkan dinamik çizgiler, alın, kaşlar arası, göz kenarları ve ağız çevresinde görülür. Alın ve göz kenarlarındaki çizgiler kişiye daha yaşlı bir görünüm, kaşlar arasındaki çizgiler ise kişiye çatık kaşlı, kızgın bir bakış ifadesi verir. Bu şekilde yorgun, yaşlı ve kızgın olarak görünen yüz ifadesinde de belirgin bir düzelme sağlanır.
KULLANDIĞIMIZ MARKA: BOTOX®
UYGULAMAYI YAPANIN UZMANLIĞI; ESTETİK PLASTİK VE REKONSTRÜKTİF CERRAHİ UZMANI
İstenilen kas grubunu gevşeterek, kaşların biraz yukarı kaldırılması ya da indirilmesi gibi oynamalar yapmak mümkündür. Kırışıklık tedavilerine kıyasla bu tür uygulamalar deneyim ve uzmanlık gerektirir.
Kırışıklıklardan ameliyatsız kurtulmanın en kolay yöntemlerinin başında gelen Botox, pek çok ilaç gibi bir bakteriden elde ediliyor. Botox, Clostridum Botulinum bakterisinden elde edilen saflaştırılmış proteindir. Botox ismi, botilinum toksinini üretip satan firma tarafından verilen ticari ismidir ve aslında bir marka ismidir. BOTOX 20 yıldan uzun zamandır kullanılmakta olup, 2002 yılında Amerika FDA onayı almış güvenli bir ilaçtır. Ancak uygulama esnasında orijinal BOTOX ilacının kullanıldığından emin olunmalıdır ve ilacın orijinal olup olmadığı sorgulanmalıdır.
Minik cerrahi iğneler aracılığıyla Botox yüzün sorunlu bölgesindeki kaslara, kişiye özel belirlenen dozlarla enjekte edilir. Ağrılı bir işlem değildir, injeksiyon anında hafif bir yanma hissedilebilir. Uygulamadan sonra kasılmış olan kaslar rahatlamaya başlar. Botox uygulandıktan yaklaşık üç hafta kadar sonra en yüksek verime ulaşır. Botoxun kalıcılık süresi, bünyeden bünyeye fark etmekle birlikte, yaklaşık 3-6 aydır. Genellikle tavsiye edilen, tedavinin başlangıçta her 4–6 ayda bir tekrarlanmasıdır. Tekrar edilen uygulamalar sonucu ihtiyaç giderek azalacağından uygulama sıklığı 8–12 aya kadar uzayabilir.
Botox uygulamasının ardından bölgeye buz uygulanması olası şişlik veya rahatsızlıkları azaltır. Tedavinin tümü yaklaşık 10-15 dakika sürdüğünden normal yaşama hemen dönülebilir. Ancak yatma pozisyonuna geçmek için 4-6 saatin geçmesi beklenmelidir. Botoxun çevresindeki kaslara dağılmaması için, Botox uygulanmış bölgenin ovuşturulmaması gerekir.
18 – 65 yaş aralığındaki herkes uygulama yaptırabilir.
Botox enjeksiyonunun yapılamadığı durumlar; gebelik, süt verme, cilt üzerinde enfeksiyon, myasthenia gravis gibi nörolojik hastalıklar, sonu “mycin” ile biten aminoglikozit türü antibiyotik kullananlar, penicillamin kullanan romatoid artritli hastalar ve cyclosporin gibi bağışıklık sistemini zayıflatan ve chloroquine gibi sıtma ilacı kullanan hastalardır.
Bu konuda eğitim almış uzman kişiler tarafından uygulandığında işlemin riskleri yok denecek kadar azdır. Literatürde bildirilen etkiler ise çok nadir ve geçici yan etkilerdir Uygulama sonrasında geçici olarak baş ağrısı, grip benzeri şikâyetler bildirilmiştir. Uygulama bölgesinde geçici hafif kızarıklık veya morarmalar olabilir.
İşlemin maliyeti kullanılan doza göre belirlenir. Bu da, uygulama bölgesinin genişliğine göre değişir. Pahalı bir ilaç olan Botox sulandırılarak kullanılan toz formda satılır. İlacın ne kadar sulandırıldığı önemlidir. Üretici firmanın belirlediği oranlardan daha fazla sulandırılırsa etkisi azalır. Yetersiz doz Botox uygulamalarından sonra hem amaçlanan etki elde edilemez, hem de ilacın etki süresi kısalır.
Botox, ter bezlerine uygulandığında, ter bezleri ile sinir uçları arasındaki iletim de durdurularak ter bezlerinin çalışması azaltılabilir. Vücudun en çok terleyen bölgeleri, avuç içleri ve koltuk altı bölgesidir. Aşırı terleme ve buna bağlı ter kokusu şikayeti olan kişilerin, terleyen bölgelerine botox uygulandığında şikayetlerinde düzelme sağlanır. Etkisi 3. haftada maksimuma ulaşır ve kişinin terleme potansiyeline göre 4-8 ay kadar devamlılık gösterir.
Botox tüm bu kozmetik amaçlı uygulamaların yanı sıra migren tedavisinde, yüz asimetrilerinin giderilmesinde, yüz felci veya hemifasiyal spazm gibi yüz kaslarının anormal çalışması sonucu oluşan yüz kasılmalarının giderilmesinde de etkin ve güvenli bir şekilde kullanılmaktadır.
Bu protein, aslında uzun zamandır göz ve nörolojik hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Kırışıklıkları gidermek amacıyla ise 10 yıldır güvenli ve başarılı bir şekilde kozmetikte kullanıma girmiştir.
Teşvikiye M. Maçka C. 24 Narmanlı Ap. K.1 D.2 Şişli 34365
İstanbul, Türkiye
Tel: +90 532 246 3005
Tel: +90 212 283 8822
Location